miercuri, 9 septembrie 2009

Istorie şi tradiţie date uitării …..Băile Herculane

Ştrandul 7 Izvoare pline cu turişti chiar şi în condiţiile nu foarte bune.


Hotel Roman, vestit deoarece pe sub el trece şoseaua. El este construit pe piloni de ciment. Are în interiorul lui o piscină, cu apă termală, care e chiar deasupra şoselei. Ca orice hotel din staţiune şi acesta are nevoie de investiţii seriose.


Izvorul iosif, Anteu sau Neptun II. Izvor de stomac, situat pe malul drept al Cernei ; izvor natural captat in interiorul unei fantani situate chiar pe malul indiguit al raului, cu acoperis conic, albastru, sustinut de coloane de beton si cu doua scari semicirculare pe care se coboara 4 m pana la teava ce iese din gura unui leu de piatra si prin care curge apa intr-un bazinas de marmura, temperatura de 54 grade C, apa serveste mai mult pentru cura interna decat pentru ceea externa


Podul de piatră cu coridor acoperit peste Cerna este primul pod in curba in zidarie din Europa, inceput in 1864 si terminat in anul 1866. Mai este numit si Podul Dragalina, dupa numele celebrului general roman, mort eroic in Primul Razboi Mondial. Podul a fost construit pentru a face legatura intre hotelurile de pe malul stang al Cernei si baile termale de pe malul drept.



Clădiri din centrul istoric, degradate datorită indiferenţei unora......




Foişorul.....


Centrul.....văzut de la bisericuţa catolică





Staţiunea este situata în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 m, la
8 km distanţa de graniţa cu judeţul Mehedinţi si doar 25 de km de frontiera cu Serbia. Staţiune milenara mentionata sub denumirea „Ad aquas Herculis sacras ad Mediam”.
Dupa o saptamana de stat in Herculane am ajuns la concluzia ca nu se investeste in statiune si conditiile sunt dezastroase, dar preturile tin pasul cu cele din alte orase mult mai dezvoltate!

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)